topovat ověřit

Messi - význam a původ jména

Co jméno znamená, odkud pochází a pro jakého psa je nejvhodnější

Oblíbenost jména:2x
Popularita: 0. místo
Svátek na WEBFORDOG:8.3.
Variety jména:Meesi, Mesiáš, Mess, Messí, Messík
Význam jména:"poslanec", "mistr", "upatlaný", "špinavý", "směs", "duše", "míchání", "slovo", "výrok", "mysl", "vykastrovat", "zvěstovat", "oznamovat"
Pohlaví:Klučičí
Typ jména:Energetické, aktivní, Malé plemeno, Roztomilé, Africké, Argentinské, Filipínské, Indické, orientální, Italské, Krátké, Neobvyklé

Jméno Messi je nepochybně známé milionům fotbalových fanoušků po celém světě díky argentinskému fotbalistovi Lionelu Messimu. Jeho talent, rychlost a dovednosti s míčem z něj udělaly jednu z největších ikon moderního fotbalu. Ale co byste řekli na to, kdybyste pojmenovali svého čtyřnohého kamaráda právě Messi?

Původ jména Messi je spojen s příjmením fotbalisty Messiho, které samo o sobě pochází z italského slova "messo", což znamená "poslanec" nebo "mistr". Jméno Messi se stalo synonymem pro vynikající fotbalový talent a úspěch. A když přemýšlíme o tom, jaký pes by s tímto jménem mohl být, představíme si někoho s podobnými vlastnostmi jako má Messi - rychlého, obratného a nadaného.

Lionel Messi v psím kalendáři na WEBFORDOG

A pro jakého pejska je jméno Messi podle nás vhodné?

Messi by bylo ideální jméno pro psa, který se vyznačuje nejen rychlostí a hbitostí, ale také mimořádnými dovednostmi. Představte si například štěně, které bezchybně ovládá agility, ve kterém skáče přes překážky jako pravý profesionál. Toto štěně by si jistě zasloužilo jméno Messi.

Další možností by byl pes s velkou chutí do hry a neuvěřitelným smyslem pro fair play. Pokud máte psa, který vždy dorazí s míčem a vášnivě ho vyhazuje, Messi by bylo pro něj skvělé jméno. Ať už se jedná o Labradora, Border kolii nebo dokonce malého teriéra, který dokáže provádět piruety s míčem, jméno Messi podtrhne jejich jedinečné schopnosti.

Protože fotbalista Lionel Messi pochází z Argentiny, vhodnými adepty na toto jméno mohou být i všechna argentinská plemena. Nejznámější je Argentinská doga.

Jméno Messi nacházíme nejen na fotbalovém hřišti, ale také po celém světě. Vybrali jsme pro vás seznam nejzajímavějších koutů světa, kde se se slovem messi můžete setkat:

  1. Mapudungun (Araukánie, jižní Chile a Argentina):
    V jazyce Mapudungun znamená "Messi" "upatlaný" nebo "špinavý". Je to údajně způsobeno zvukovou podobnosti slova "Messi" s mapudungunským výrazem pro "špinavý". K tomuto významu slova by se mohla hodit plemena psů, která mají tendenci se snadno znečistit, například kvůli své husté srsti, jako je Bernský salašnický pes nebo Novofundlandský pes.

  2. Esperanto (Fiktivní mezinárodní jazyk):
    V esperantu má slovo "Messi" význam "směs" nebo "míchání". Esperanto je mezinárodní jazyk, který byl vytvořen s úmyslem sloužit jako snadno naučitelný a neutrální komunikační prostředek pro lidi s různým jazykovým a kulturním zázemím. K tomuto významu by se mohla hodit plemena psů, která jsou výsledkem křížení různých plemen, jako je Labradoodle nebo Kříženci.

  3. Lingala (Střední a západní Afrika):
    V lingale, což je bantuský jazyk používaný v několika zemích Střední a západní Afriky, má slovo "Messi" význam "slovo" nebo "výrok". Při spojení se psy by se ke jménu "Messi" mohla hodit plemena, která jsou výřečná a mají větší sklony ke štěkání a komunikaci. Příkladem takových plemen mohou být Yorkšírský teriér, Bígl, Čivava, Foxteriér, Jack Russell Teriér nebo Německý špic mezi které patří i populární a všemi oblíbený Pomeranian.

  4. Ibanag (Filipíny):
    V jazyce Ibanag znamená "Messi" "mysl" nebo "duše". Ibanag je austronéský jazyk používaný na Filipínách. Plemena psů, která jsou vnímavá, empatická a mají vřelou povahu, jako Zlatý retrívr nebo Kavalír king charles španěl, by se k tomuto jménu mohla náramně hodit.

  5. Sicilština (Sicílie, Itálie):
    V sicilštině, stejně jako ve fiktivním jazyce esperantu, má slovo "Messi" význam "míchání" nebo "směs". Sicilština je dialekt italštiny používaný na Sicílii. V kontextu se psy by se ke slovu "Messi" opět mohla hodit plemena, která jsou výsledkem křížení různých ras. Příkladem takových plemen mohou být Kříženci, nebo populární Labradoodle, který v sobě kombinuje rysy labradora a pudla. Tito psi by se tak mohli přirozeně spojovat se významem slova "Messi" v sicilštině.

  6. Malgašština (Madagaskar):
    Malgašština je oficiální jazyk Madagaskaru a v malgašštině znamená "Messi" "vykastrovat" nebo "zbavit se pohlavních orgánů".  A tak se toto jméno nabízí pro psího kamaráda, které plánujete vykastrovat. :-)

  7. Yorubština (Nigérie, Benin, Togo):
    Yorubština je Nigerokonžský jazyk používaný v zemích jako Nigérie, Benin a Togo. V yorubštině znamená "Messi" "zvěstovat" nebo "oznamovat". K tomuto významu by se mohla hodit plemena psů, která jsou bystrá, hlasitá a mají tendenci se ozývat nebo upozorňovat na svou přítomnost, jako je například Basenji nebo Německý špic.

  8. Ndau (Mosambik, Zimbabwe):
    Ndau je bantuský jazyk užívaný v Mosambiku a Zimbabwe, který přisuzuje slovu "Messi" význam "sladká kaše z kukuřice". Tento výraz odráží kulturní důležitost této chutné pochoutky pro dané společenství. V souvislosti se psy by se ke slovu "Messi" mohla vázat plemena, která jsou vytrvalá, mají dobrý apetit a často se spojují s potravinami. Například plemena jako Basset Hound nebo Buldok jsou známa svou schopností se pořádně najíst a projevují značnou lásku k jídlu. Tyto psy lze proto spojit s významem slova "Messi" v jazyce Ndau.

  9. Sundština (Indonésie):
    V sundštině, která je austronéským jazykem užívaným na indonéském ostrově Jáva, má slovo "Messi" význam "bláznivý" nebo "divoký". Tento výraz odkazuje na povahu plnou energie a hravého ducha. V kontextu se psy by se ke slovu "Messi" mohla vázat plemena s podobnými charakteristikami. Příkladem jsou například Jack Russell Teriér, který je známý svou nekonečnou energií a živou povahou, nebo Bígl, který má přirozenou tendenci k hravosti a oživuje své okolí. Tyto psy lze tedy spojit s významem slova "Messi" v sundštině.

Máte-li doma pejska s tímto jménem, pošlete nám jeho fotku na email podpora@webfordog.cz a my ho zde vystavíme :-).